, ,

+ 385 1 4612 483

tele-projekt@tele-projekt.hr

Janka Staničića 21

10430 Samobor, Hrvatska

Projektiranje

Kontakt info

Janka Staničića 21, 10430 Samobor
+ 385 1 4612 483
tele-projekt@tele-projekt.hr

Antenski stupovi i tornjevi za telekomunikacije

Nakon prvih uobičajenih rješenja konstrukcija antenskih stupova, PLUS ING je u ovo područje antenskih rešetkastih konstrukcija uveo cijevne profile s novinom u rješenju sprječavanja kondenzacije zatvorenih presjeka.

U skladu s trendom u razvijenim zemljama Europe u pogledu zaštite okoliša, što se u slučaju antenskih stupova treba manifestirati sa što manjim zahvatom u prirodnu okolinu i sa što manjim posljedicama, tvrtka je uložila puno rada i upornosti da se pomalo i postupno prihvate skladnije i vizualno dotjeranije konstrukcije stupova u odnosu na dotadašnje (zdepaste prostorne rešetke ).

Usvajanje cijevnih profila i oblikovanje konstrukcije stupa nije išlo na štetu mase, odnosno cijene stupa, što je pomoglo u prihvaćanju takvih stupova.

Stupovi za radiokomunikaciju

Tvrtka je izradila tipske stupove za potrebe amaterske radiokomunikacije, ovisno o visini stupa.

Trenutno raspolažemo s stupovima visine 70 m, 49 m i 31 m, a po istom modelu mogu se izraditi projekti za više visine.

Stupovi za meteorološka mjerenja

Tvrtka je izradila tipske stupove za potrebe meteoroloških mjerenja za vjetar intenziteta 200 km/sat i više, ovisno o visini stupa.

Trenutno raspolažemo s 2 tipa visine 81 m i 2 tipa visine 100 m, a po istom modelu mogu se izraditi projekti za više visine. Napominjemo da su navedeni stupovi primjenjivi za najteže klimatske uvjete.

Konstrukcije iz područja elektroenergetike

Tvrtka se bavila izradom tipskih rješenja za stupove dalekovoda, uglavnom 10 do 35 kV za široku primjenu i rasklopnim postrojenjima u Hrvatskoj ( TE-TO Toplana Zagreb i TE Jertovec) i sličnim postrojenjima izvan zemlje (Kosovo, Irak, Alžir, Egipat, Grčka i Slovenija) .

Nosači u funkciji solarnih sustava i vjetroagregata

Raspolažemo s više različitih nosača za :

  •  samo solarnih panela,
  •  kombinaciju solarnih panela i vjetroagregata
  • solarne nadstrešnice

Čelična konstrukcija za potrebe solarnih panela, projektirana je u vidu više pojedinačnih-samostojećih nosača (5×3 panela, 4×3 panela i sl.) za max. intenzitet vjetra do 170 km/sat. Osim ovih pojedinačnih, postoje tehnička rješenja, odn. projekti za solarne panele u nizu.

Osim ovog, raspolažemo s tehničkom dokumentacijom za kombinaciju solarnih panela i vjetroagregata (vjetroturbina, vjetroelektrana), kao pojedinačnih i kontinuiranih, u nizu.

Također postoji i tehnička dokumentacija pojedinačnih stupove vjetroagregata, u pravilu za manje korisnike, od 1 do nekoliko kW.

Solarne nadstrešnice iznad parkirališta

Posebno su razrađena rješenja za solarne nadstrešnice iznad parkirališta.

Ona su namijenjena za postojeća parkirališta javnih i privatnih zgrada ( poslovne zgrade, škole, hoteli, apartmanska naselja i sl.), na način, da se postave nadstrešnice na parkiralište, za ostvarenje dviju pogodnosti; zaštita od kiše i sunca i proizvodnja električne energije.

Sva navedena rješenja vidljiva su u grafičkom prilogu.

Ljestve za sigurnosni rad na visini

Razradili smo sigurnosne ljestve za penjanje, za visinske radove.

Raspolažemo s tehničkom dokumentacijom za dvije verzije ljestava, ovisno o razmaku točaka pričvršćenja.

Ljestve ALPHA predstavljaju osnovno rješenje, dok ljestve ALPHA MAX predstavljaju ojačano rješenje, s većim razmakom točaka pričvršćenja.

Brzi kontakt

Suglasnost za korištenje podataka:

13 + 4 =